24 april voorjaarsconcert De Vriendschap

Harmonie orkest De Vriendschap neemt het publiek tijdens dit voorjaarsconcert mee in de meer lichtere sferen van de muziek.

Ze spelen tangomuziek van de Argentijnse componist Astor Piazolla. Van hem staan twee werken op het programma: Het aanstekelijke ‘Libertango ‘en het prachtige ‘Adios Nonino, het stuk wat op de bruiloft van Willem Alexander en Maxima werd gespeeld.

Uit een iets koudbloediger land, Ierland speelt het orkest ‘Lord Tullamore’ . Een heerlijk volksmuziekstuk met Keltische invloeden. De trommel speelt een belangrijke rol in dit stuk.

Voor de swingmuziek gaat De Vriendschap dan weer de oceaan over naar de Verenigde Staten. De swingklassieker, ‘It don’t mean a thing if it ain’t got that swing’ van Duke Ellington staat op het menu en het musicalstuk , ’Big spender’. Verder nog meer lichte klanken met filmmuziek zoals’ The Mask of Zorro’, en ‘The Magnificent Seven’.

Muziek uit Europa ontbreek natuurlijk ook niet. Zo komt een statige Paso Doble uit Spanje langs,’ El Gato Montes’ en een sierlijke, melodieuze concertmars van de Italiaanse componist Giovanni Orsomando,’ Banda Sucre’.

Kortom, in dit programma valt er voor iedereen veel te genieten, lichtere muziek uit de oude en de nieuwe wereld.